Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Acht podiumplaatsen voor EGSV in Rijssen

Sport

RIJSSEN - EGSV heeft zaterdag met elf teams meegedaan aan de plaatsingswedstrijd in Rijssen. De afvaardiging uit Genemuiden was goed voor acht podiumplaatsen.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de allerjongste teams. Namens EGSV Genemuiden kwamen twee instapteams in actie. Deze sporters hebben een voorgeschreven oefening. Hannah Brouwer, Karlijn Breurkes en Emma Visscher kregen het goud omgehangen. Een derde plaats was er voor Iris Doldersum, Jolie Schinkel en Lisa Kolk.
In dezelfde wedstrijd verschenen ook de E-jeugd teams op de wedstrijdvloer. Fleur Hoekman, Anne-Sophie van de Wetering en Stella de Wilde werden knap derde met een score van 22.420 punten. Julia Busweiler, Yana Siebert en Ruby van Sas kwamen met 21.120 punten uit op een vijfde plaats.

Bij de junioren was er goud voor Lara van de Berg, Maud van Dijk en Emma Beens (24.600 punten). Het zilver ging naar Sterre Brouwer, Pascalle Veenhof en Nina Nijman (23.520 punten).
In de derde wedstrijdronde kwam het E-senioren trio van EGSV in actie. Fayenn de Leeuw, Bente van der Steeg en Valerie Veenhof verrasten de jury met een vrolijke oefening. De Leeuw heeft afgelopen seizoen een grote sprong gemaakt van de instap naar de senioren, maar liet zien dat ze zich hier goed staande kon houden. Een score van 23.980 punten bleek goed te zijn voor een gouden medaille.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de D-senioren teams. Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga maakten indruk met hun artistieke oefening en werden beloond met een score van 23.930 punten en een gouden medaille. Loïs Gregoire en Loïs Lassche kende een moeizaam voorseizoen met de nodige blessures. Dit team is al voor het vijfde jaar samen en deze samenwerking was goed te zien op de vloer. Een score van 23.190 punten was voor dit team voldoende voor een mooie derde plaats. Het duo Lieke van Dijk en Ashley Jager begon sterk, maar maakte een grote fout tijdens het laatste balanselement. Daardoor zat een hoge score er niet in en eindigde het tweetal net naast het podium. Roos van Dalfsen en Inèz van Ittersum maakten kostbare fouten, waardoor zij met een score van 21.230 punten genoegen moesten nemen met een vijfde plaats.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh