Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Koralen Matthäus Passion klinken in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS – Het speciaal samengestelde Projectkoor Matthäus Passion Zwartsluis en omstreken, onder leiding van dirigent Christiaan Lameris, de kansen benut om door te gaan met de repetities. Daardoor kan er de zondag voor Pasen traditioneel weer een viering plaatsvinden rondom de Matthäus Passion, waar diverse koorstukken en de koralen uitgevoerd worden.

De viering wordt dit jaar gehouden in de Gereformeerde Kerk aan het Singel. Alledrie Sluziger kerken dragen het project, dat bij toerbeurt in hun kerkgebouw wordt uitgevoerd.

De koralen en diverse koorstukken worden gezongen uit de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach, afgewisseld met lezingen uit het ‘Mattheüs’-evangelie, zoals verwoord in de hoofdstukken 26 en 27. Het is de boodschap van het lijdensverhaal van Jezus. De muzikale begeleiding tijdens de uitvoering is door het Van Wassenaar Consort. Nieuw is dat er ook enkele aria’s ten gehore worden gebracht, zoals het bekende ‘Erbarme Dich’.

Bach blijft mensen wereldwijd aanspreken met deze muziek en het koor wil dit ook graag in Zwartsluis laten horen. De leden van het koor komen uit Zwartsluis en wijde omgeving. De viering, op zondag 10 april, begint om 19.00 uur. Er wordt een collecte voor de onkosten gehouden. Iedereen is van harte welkom.

Enrico Kolk