Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Inwoners en gemeente gaan in gesprek over positieve gezondheid

Algemeen

GENEMUIDEN - De gemeente nodigt inwoners van ‘0 tot 100’ uit voor het Preventie Event op dinsdag 29 maart. “We willen graag met onze inwoners in gesprek over positieve gezondheid”, zegt wethouder Gerrit Knol. “Wat is voor u een gezond leven? En een gezonde omgeving om te wonen, te werken en te recreëren? Kom naar het Preventie Event en laat het ons weten”

Het denken over gezondheid en ziekte verandert, volgens de gemeente. “Lange tijd werd gezondheid vooral gezien als afwezigheid van ziekte. Positieve gezondheid kijkt breder”, weet Knol. “Hierbij gaat het niet alleen over voldoende bewegen en gezond eten, maar ook over zingeving, meedoen en kwaliteit van leven. Belangrijk hierbij is ook dat we inwoners in staat stellen zich aan te passen aan wat zich in het leven voordoet. Daarbij willen we de zelfredzaamheid en eigen kracht van inwoners en hun omgeving benutten.”
Inwoners, maatschappelijke organisaties, sport- en culturele verenigingen kunnen over verschillende doelen in gesprek gaan in de sporthal van ‘d Overtoom. De reacties, tips en adviezen worden verzameld met een zogenaamde doelenboom. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst in d’Overtoom, tussen 15.00 en 20.00, is vrij toegankelijk. Er zijn ‘doe mee’ activiteiten en gezonde hapjes en drankjes. Meer info is te vinden op samenzwartewaterland.nl.