Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Gemeente: ‘Meer uit het Van Stolkspark halen’

Algemeen

HASSELT - Er kan veel meer uit het Van Stolkspark gehaald worden. Dat is gebleken na gesprekken met inwoners en een historisch onderzoek. En dus heeft de gemeente een visie op het park opgesteld.

Een bos, een recreatiegebied, een speelplek en een statige laan: het park heeft het allemaal. Tijd om daarmee aan de slag te gaan, want het park kan wel een ‘onderhoudsinhaalslag’ gebruiken. “Het moet een park worden dat toegankelijk is voor iedereen en aantrekkelijk is om in te gaan recreëren”, zegt Eline Meulenbelt van de gemeente.

In de komende jaren gaan inwoners dus een en ander zien veranderen in het park. “Maar we gaan het hele park niet op de kop zetten”, stelt wethouder Harrie Rietman. Hij ziet het liefst dat er ‘van tijd tot tijd reuring’ in het park komt. Maar een vaste horeca-uitspanning is niet aan de orde. “Dan heb je meteen iets permanents”, merkt hij op. “Dat gaat wel heel veel invloed hebben.”

Inwoners kunnen aanvullingen doen op het plan, dat online in te zien is en bij de receptie in het gemeentehuis en in de bibliotheek komt te liggen. Via mail kunnen mensen reageren.

Meer hierover is te lezen in De Stadskoerier Extra van volgende week (30 maart). Ook lezen? Word nu lid!

Enrico Kolk