Afbeelding
Stockfoto

Bingoavond voor stichting Ludus

zaterdag 9 april 2022 20:00

HASSELT – Stichting Ludus houdt op zaterdag 9 april een bingoavond in het gebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan 11. De hoofdprijs van deze bingo is 250 euro in contanten, daarnaast zijn er vele andere vlees- en geldprijzen.

De opbrengst van de bingo is bestemd voor Stichting Ludus, het 2e/3e wereldproject van de gemeente. Deze stichting wil middelen werven om een dorpshuis in Roemenië verder op te knappen. “Daarvoor is veel geld nodig”, schrijft de stichting, die met een groep jongeren in de herfstvakantie naar het dorpje Magyarózd wil reizen om de herinrichting van de bovenverdieping van dit dorpshuis af te ronden.

“Dit dorpshuis heeft een brede maatschappelijke functie, maar is in verval geraakt toen het gebouw, onder het communisme, door de staat is ingevorderd”, legt de stichting uit. “Een aantal jaar geleden is het gebouw weer in eigendom overgedragen aan de bewoners en is het de uitdrukkelijke wens om dit gebouw weer op te knappen.”

Al eerder heeft een groep jeugd uit Hasselt de buitenkant met succes aangepakt en een bijdrage geleverd aan het opknappen van de bovenverdieping. “Nu is het de bedoeling om de herinrichting van de bovenverdieping af te ronden door sanitaire en warmwatervoorzieningen aan te brengen. Helpt u hen ook?”

De zaal is open om 19.30 uur en de bingo begint om 20.00 uur. De organisatie hoopt op een volle zaal.

Locatie