Afbeelding
Stockfoto

Ingezonden: Hoor mijn stem!

Algemeen

De stem van een vrouw die jaren lang seksueel misbruikt is en geestelijk is mishandeld. En er was huiselijk geweld in haar huwelijk. Ze was pas 14 jaar toen dat begon. 

De dader was 5,5 jaar ouder dan haar. Er zijn ontelbare vreselijke dingen gebeurd. Ze werd vernederd, gekleineerd en kreeg overal de schuld van. Ze werd angstig gemaakt en haar eigen kinderen werden tegen haar opgezet. 

Ze liep op eieren en probeerde uit alle macht haar kinderen te beschermen. Ze ging in een soort overlevingsstrijd en cijferde zichzelf volledig weg. Mocht haar emoties niet uiten, mocht niet over haar gevoelens praten.

Ze was continu bang en mocht zich binnen en buitenshuis niet vrij bewegen. Ze heeft hele diepe voor de buitenwereld onzichtbare littekens opgelopen die haar elke dag pijn doen. Ze werd gehersenspoeld en afhankelijk gemaakt door een satanisch monster waar ze 26 jaar mee was getrouwd.

Na haar scheiding viel ze in een heel diep en donker gat. Voelde zich een dobberend bootje midden op een wilde zee. Ze zocht hulp bij zorginstanties zoals veilig thuis, JGZ en Maatschappelijk Werk de Kern. 

Maar die hulpinstanties hoorden haar stem niet. Hoorden niet haar hulpeloze schreeuw voor bescherming van haar kind en haarzelf. Erkenden niet dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld. 

Hielpen haar niet om het geweld te laten stoppen. Hielpen haar niet om haar dochter te kunnen beschermen. Hielpen haar niet om haarzelf te kunnen beschermen.

Maar in plaats daarvan hielden ze de handen boven het hoofd van de dader. Hielpen ze de dader om door te kunnen gaan met zijn geweld. Hielpen ze de dader om haar dochter te blijven mishandelen. Hielpen ze de dader om haar dochter te blijven beschadigen. Hielpen ze de dader om haar zelf te blijven beschadigen en geestelijk te mishandelen. Zorgden ze voor nog meer onveilige situaties in een toch al zeer onveilige situatie. En maakten ze het haar nog moeilijker en zwaarder dan ze het al had. Zo zwaar en moeilijk dat ze mede daardoor het leven helemaal niet meer zag zitten en liever dood wilde. 

Maar dat de liefde voor haar dochter op zulke momenten haar gelukkig de kracht gaf om door te gaan. Veilig thuis, JGZ en Maatschappelijk Werk de Kern hebben haar enorm in de steek gelaten haar en haar dochter aan hun lot overgelaten. 

Ze hebben helemaal niets gedaan om hun te beschermen en om het geweld te laten stoppen. Helemaal niets!

Ze probeert de vele brokstukken weer op te pakken en haar leven weer een beetje op de rit te krijgen. Maar dit valt haar heel erg zwaar. Ook omdat ze uitgesloten is van het geloof waar ze in opgroeide. 

Ze voelt zich in de steek gelaten, uitgekotst en in de goot getrapt door haar geloofsgenoten. Door haar familie die nog wel bij het geloof zijn. 

Ze wil rust voor haar dochter en voor haarzelf. Ze wil dat het satanische monster ver bij haar en haar dochter uit de buurt blijft. Ze wil zich veilig voelen. Ze wil veiligheid voor haar dochtertje. Ze wil zich eindelijk voor het eerst in haar leven gelukkig kunnen voelen samen met haar dochtertje.

Hoor haar stem hoor eindelijk alsjeblieft haar stem! De stem van een slachtoffer van geestelijke mishandeling, seksueel misbruik en huiselijk geweld.

Ingezonden stuk door Mellanie Bredewoud.