Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groep 7-leerlingen gaan weer verkeersexamen doen

Algemeen

GENEMUIDEN – Leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Genemuiden doen vandaag het theorie-verkeersexamen. Tijdens dit examen worden de kennis van de verkeersregels, bordenkennis en voorrangsregels getoetst. De kinderen krijgen 25 soms pittige, vragen waarvan ze er minimaal 16 goed moeten hebben.

Komende vrijdag doen ze het praktisch examen. De kinderen fietsen dan in oranje hesjes een route door Genemuiden van ongeveer 6,5 kilometer. Zo’n 20 controleposten controleren de kinderen op veilig verkeersgedrag en het in praktijk brengen van de verkeersregels. De start is bij d’Overtoom en de route eindigt daar ook.

Na het goed afsluiten van beide examens krijgen de kinderen een diploma en een presentje. De school met gemiddeld de beste resultaten verdient een ‘verkeers’beker. Wethouder Slingerland reikt die 6 april uit.

Het is voor het eerst in drie jaar dat het verkeersexamen weer doorgaat. Op de Kamperzeedijk moeten de kinderen nog iets langer wachten; De Driester doet volgend jaar weer mee.

Voor het praktijkexamen kan de route in Genemuiden alvast gefietst worden. Op het wegdek zijn de witte pijlen van de route geverfd. “Samen met een ouder of grootouder de route fietsen is natuurlijk goed en wellicht leuk. Soms gaat het ook in schoolverband”, schrijft Veilig Verkeer Nederland (VVN) in een persbericht.

Enrico Kolk