Afbeelding
Stockfoto

Werkzoekenden kunnen op speeddate met werkgevers

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Inwoners van Zwartewaterland die werk zoeken kunnen op vijf plekken in de regio speeddaten met werkgevers. “Zo ontdek je snel of een sector of bedrijf bij je past”, zegt wethouder Gerrit Knol. “En misschien loop je wel naar buiten met een contract voor een nieuwe droombaan.”

De gemeenten in de regio en het UWV organiseren samen vijf zogenaamde Kennismakingsdagen. Hier kunnen werkzoekenden kennis maken met bedrijven uit de regio. “Het gaat met name om de banen in de bouw, groen, techniek en transport en logistiek”, legt Knol uit. “Juist in die sectoren zijn veel banen. Op deze kennismakingsdagen brengen we vraag en aanbod bij elkaar.”

Onderdeel van de Kennismakingsdagen zijn speeddates. “Dat is echt een mooie kans”, zegt de wethouder. “Werkzoekenden kunnen werkgevers zo het hemd van het lijf vragen. Op elke locatie zijn ook medewerkers van gemeenten en UWV aanwezig. Ook zij kunnen vragen beantwoorden. Naast werk, kun je ook meer te weten komen over de mogelijkheden voor scholing.” 

De Kennismakingsgesprekken met speeddates zijn van 4 tot 14 april in Kampen, Dedemsvaart, Nunspeet, Steenwijk en Zwolle. De aftrap is op 4 april in Kampen. Hier is ook een aantal grote werkgevers uit Zwartewaterland te vinden. “Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je zo een nieuwe baan vindt in onze gemeente. Dan heb je je werk straks om de hoek.”

De speeddates in Kampen vinden plaats op 4 april van 13.30 tot 15.30 in het Werkcafé aan de Gildenstraat 1.

Enrico Kolk