Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Drukke zaterdag voor Hasselter brandweerploeg

Algemeen

HASSELT - De vrijwilligers van de Hasseltse brandweer hebben afgelopen zaterdag niet stilgezeten. Ze moesten maar liefst vier keer uitrukken voor een brand. De eerste twee branden waren in Hasselt, de andere twee daarbuiten.

“Aan het eind van de middag werden we opgeroepen voor een nacontrole na brand in een woning aan de Meent. De bewoners hadden de beginnende brand geblust en de schade viel mee”, schrijft de brandweerploeg op Facebook. “Na een controle en wat adviezen konden we terug.” 

De brandweerlieden waren net weer thuis toen de pager voor de tweede keer afging. “Nu voor een melding van een keukenbrand aan de Drapeniersgilde. Hier was brand ontstaan in de afzuiginstallatie. Door snel ingrijpen van een buurtbewoner met een poederblusser was de brand snel geblust.”  Volgens de politie ging het om een ‘brandje in de afzuigkap in de keuken die vervolgens in het afvoerkanaal is geslagen’. 

Er was er bij deze brand wel veel schade ontstaan, volgens de brandweerlieden. Daarom kwam er bij die brand ook iemand van Salvage ter plaatse kwam. “Een van de bewoners is met de ambulance meegegaan na het inademen van rook. Voor de overige bewoners is elders onderdak geregeld.”

De derde oproep, rond half 9 ‘s avonds, was voor assistentie met de tankwagen voor de brandweermannen uit Genemuiden. Die waren uitgerukt naar de Slaperdijkweg, aan de Kamperzeedijk. Daar stond een grote hoop maaiafval (riet) in brand.
En daarmee was de dag nog niet om, want later kwam er opnieuw een melding, nu vanuit Staphorst. “Hier had de bevelvoerder middelbrand gemaakt.”

De brandweerploegen van Staphorst en Nieuwleusen zijn ingezet voor die brand in een flinke stapel hout. De tankwagens van Meppel en Hasselt werden opgeroepen om hierbij te assisteren.

Bij die brand kwamen forse rookpluimen vrij, die voor overlast in de regio zorgden. Mensen met overlast van de rook kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Enrico Kolk