Afbeelding
Foto: Gerd Altmann

Ingezonden: ‘Alles is weer open’

Algemeen

“Alles is weer open. Dat hebben we met elkaar bereikt.” Wie doet het nog pijn, zo’n triomfantelijke uitspraak te lezen? Natuurlijk zijn we allemaal blij dat alles weer open is. Maar is dit nu écht alles???

Als we in de afgelopen 2 jaar íets geleerd zouden moeten hebben was het wel dat we níets voor mekaar kunnen krijgen. We zagen mensen voor onze ogen sterven, al of niet gevaccineerd (alle goede zorgen niet te na gesproken). Voorspellingen mislukten, er was geen houden aan, ondanks de grote woorden dat we corona eronder zouden krijgen.

Het grillige virus lachte ons vierkant uit. Of liever: God ging Zijn onnaspeurlijke weg. Het is dan toch wel erg naief om na zulke lessen de eer van het “verdwijnen” van het virus voor zichzelf/de wetenschap/ en zijn maatregelen, op te eisen. Job zegt: “wie ziet niet aan dit alles dat de Hand des Heeren dit doet”

Laten we onze kleine en lage plek innemen voor die ontzagwekkende God en Schepper. Wanneer dit onze levenshouding is en die van onze regering dan zou het er hoopvoller voor staan met ons land en volk. 

Zo niet, dan zou het kunnen zijn dat we deze les nog eens over moeten doen.

Henny Brouwer-Mateboer