Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden staat met succes op voor Oekraïne

Sport

GENEMUIDEN - De wedstrijd van Sportclub Genemuiden tegen ONS Sneek stond zaterdag in het teken van Oekraïne. Met een verloting en een mini-veiling werd maar liefst 17.500 euro ingezameld voor ‘Genemuiden aan de grens’.

Begin maart vertrokken tien vrijwilligers uit Genemuiden naar de grens van Polen en Oekraïne om vluchtelingen te voorzien van eten en drinken. Volgens kreeg het initiatief landelijke aandacht en waren beelden van patatbakkers uit Genemuiden onder andere te zien bij de NOS. De actie gaat nog steeds door onder de noemer ‘Genemuiden aan de grens’ en vrijwilligers worden om de zoveel dagen afgelost. 

Sportclub Genemuiden wilde ook graag iets doen voor dit goede doel. Eerder deze week doneerde de hoofdklasser 1500 snoepzakjes aan ‘Genemuiden aan de grens’ om uit te delen aan kinderen. Zaterdag was het klapstuk rondom de wedstrijd tegen ONS Sneek met een verloting en een mini-veiling. Bij de verloting maakten mensen kans op 27 verschillende prijzen. Bij de mini-veiling ging het om zeven kavels. Het ging hierbij om aansprekende items, zoals een middag varen met Bob-sloepen voor vijftien personen, een iPad, een wedstrijdshirt (Arsenal) van Vivianne Miedema en een uurtje Jordy van Vilsteren. Dat laatste item ging er maar drie keer uit. 

Uiteindelijk brachten de verloting en de veiling samen maar liefst 16.500 euro op. Al snel werd dat bedrag alweer verhoogd met 1000 euro. Voorzitter Raymond van Dijk van Businessclub de Wetering van Sportclub Genemuiden sprak van een prachtig bedrag voor ‘Genemuiden aan de grens’. 

‘Genemuiden aan de grens’ is nog steeds op zoek naar vrijwilligers en naar bedrijven die busjes beschikbaar willen stellen.

Gerard Meijeringh