Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Roeiers Zwarte-Water openen met Vechten op de Vecht

Sport

WEESP - Met een gemengd team verscheen sloeproeivereniging Zwarte-Water afgelopen zaterdag in Weesp aan de start van ‘Vechten op de Vecht’. Met deze race wordt jaarlijks het sloeproeiseizoen geopend. Na twee coronajaren waarin nauwelijks wedstrijden werden geroeid, hadden zich voor deze wedstrijd maar liefst 135 teams ingeschreven die de strijd aangingen op de Vecht.

De race ‘Vechten op de Vecht’ gaat over het kalme, brede vaarwater van de Vecht bij Weesp. Dat biedt volop ruimte en mogelijkheden om de strijd met elkaar aan te gaan. 

Zaterdag scheen de zon en was de wind snijdend. Met vijf sloepen naast elkaar zwoegden de Sluuziger heren en dames richting de finish. Een gemengd team wordt ingedeeld in het herenklassement, waar de roeiers de 53e plaats behaalden. 

“De roeiers hebben gebikkeld”, zegt stuurman Martin van Dijk trots. “In de laatste 300 meter wisten ze er nog een sprintje uit te persen waarmee ze vlak voor de finish nog sloepen inhaalden en de Schonenvaarder uit Deventer achter zich wisten te laten.” 

Dit jaar staan er acht wedstrijden op het programma van de Sluuziger vereniging en daar komt heel wat bij kijken, zoals het onderhoud van de sloepen, vervoer naar wedstrijden en een veilige ligplek. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van de sloeproeiers zelf, vrijwilligers en sponsoren.

Nieuwe leden zijn welkom bij Sloeproeivereniging Zwarte-Water. Ga naar www.zwarte-water.nl. De vereniging is te volgen via Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) en Instagram (Zwartewaterroeiers).

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh