Afbeelding
Foto: Rodney Kersten

Verkeerscursus in Hasselter bibliotheek

Algemeen

HASSELT - In de bibliotheek wordt binnenkort door het Taalhuis een verkeerscursus aangeboden. De cursus is bedoeld voor volwassenen voor wie de verkeersregels in de bestaande theorieboekjes moeilijk te begrijpen zijn. 

Het lezen van vragen over verkeerssituaties en het kiezen van het juiste antwoord kosten tijd. “Door goede tips en oefeningen gaat het straks een stuk beter”, schrijft Taalhuis in een persbericht. 

Het Taalhuis heeft voor de cursus contact gelegd met een plaatselijke rijinstructeur. “Deze ervaren rijinstructeur is elke week aanwezig bij deze laagdrempelige cursus. Zijn expertise is van grote waarde.”

Vanaf 7 april vindt de verkeerscursus iedere week op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur plaats in de leeszaal van bibliotheek. In acht lessen is er aandacht voor de (elektrische) fiets, de auto, verkeersborden, theorievragen aan de hand van filmpjes, het rijexamen én het openbaar vervoer. “Want de bus is in gemeente Zwartewaterland een essentieel vervoersmiddel, waarmee je prima kunt reizen”, volgens Taalhuis.

Vooraf opgeven is niet nodig. Iedere volwassene kan meedoen en er worden geen kosten in rekening gebracht. “Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname en vindt een gezellige afsluiting plaats”, besluit Taalhuis het persbericht.

Enrico Kolk