Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

MTC Hasselt schiet actiefoto’s voor het goede doel

Algemeen

HASSELT - Een actie-foto in ruil voor een donatie voor Oekraïne, dat is het idee achter de actie-rit van MTC Hasselt. De motorclub wil hiermee geld ophalen voor een lokaal initiatief voor de bevolking van Oekraïne. 

De motorclub organiseert ieder voorjaar de zogenaamde actiefotorit: een toertocht waarbij een fotograaf een geschikte plek zoekt om de deelnemers al rijdend op de foto te zetten. 

Voor dit jaar staat de actiefotorit voor 10 april op de kalender en de fotograaf staat weer langs de route. Alleen is de foto nu niet gratis. MTC Hasselt wil met de opbrengst een lokaal initiatief voor Oekraïne steunen. “Bij de club gingen geluiden of we niet iets konden doen voor de Oekraïners die een toevlucht zoeken in onze gemeente. De gevolgen van de oorlog zijn wereldwijd en raken bijna iedereen in meer of mindere mate. Toch weerhouden de torenhoge brandstofprijzen ons niet van een rondje toeren op de motor. Bij MTC Hasselt tuffen we vrolijk door. Dit staat in schril contrast met al die gezinnen die huis en haard moesten achterlaten. In een wild vreemd land zijn ze nu voor de meest simpele dingen afhankelijk van anderen. En daar willen we graag iets voor betekenen”, laat de vereniging weten. 

Iedereen met een motor is van harte welkom. “Het idee is simpel. Iedere deelnemer legt minimaal 10 euro in en krijgt in ruil daarvoor een mooie actiefoto. Een hoger bedrag is altijd welkom en gebruik vooral ook je netwerk voor extra sponsoring”, schrijft de vereniging in een persbericht. Die brengt zelf geld in het laatje: 250 euro uit de fooienpot van de vereniging. Mensen zijn van harte welkom op zondag 10 april. Verzamelen bij het clubgebouw van MTC Hasselt aan de burgemeester Malcorpslaan 7 om 13.00 uur. Vertrek om 13.15 uur.

Enrico Kolk