Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Yu Man Race School Tour doet Arembergschool aan

Algemeen

ZWARTSLUIS - Nat en vies maar voldaan. Zo voelden de kinderen van de Arembergschool zich waarschijnlijk aan het eind van de dag. De Yu Man Race School Tour kwam maandag langs op de openbare basisschool in Zwartsluis. Het weer werkte niet bepaald mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

De missie van de Yu Man Race is om heel Nederland op een goede en positieve manier in beweging te brengen en te houden. “En waar kun je dan beter beginnen dan bij de kinderen? Door letterlijk moddervette en uitdagende evenementen te organiseren willen ze dat kinderen sportief het maximale uit zich halen”, schrijft de Arembergschool in een persbericht.

Om deze reden organiseren ze dit jaar voor de kinderen van Nederland de Kids Obstacle Run. Kinderen maken tijdens deze dag kennis met deze spectaculaire sport. Toen de mensen van Yu Man Race contact opnamen met de Aremberg met de vraag of ze langs mochten komen met hun hindernisbaan, hoefde de school hier niet lang over na te denken. En zo werd maandagochtend de spectaculaire hindernisbaan opgebouwd. Het winterse weer van de voorgaande dagen dreigde nog roet in het eten te gooien, maar hoewel de regen de hele dag met bakken uit de hemel viel, kon het evenement gewoon doorgaan. “Het leuke aan dag is dat de hele school er bij betrokken wordt”, zegt Iris Ruijsch, leerkracht van groep 6. “Zowel de kleuters als de kinderen van groep 8 kunnen er aan meedoen.”

De regen en de harde wind maakte de hindernisbaan nog uitdagender dan normaal, maar dit zorgde ook voor een extra voldaan gevoel. Vandaag staat er weer een normale dag op het programma met rekenen, taal en spelling. “En dat is misschien maar goed ook, gezien de spierpijn die de kinderen waarschijnlijk zullen hebben.”

Enrico Kolk