Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Schip de Jonathan is voorzien van een dekbank

Algemeen

HASSELT - Aan dek van het schip de Jonathan is vorige maand flink geklust. “De stichting HORNBACHhelpt heeft ons verblijd met een mooie dekbank”, laten vrijwilligers weten. 

Deze bank is  op maat gemaakt voor De Jonathan. Twee vrijwilligers van de stichting hebben op twee vrije zaterdagen het ontwerp gemaakt en het voorwerk gedaan. “Daarna hebben ze de bank met een team van zes man (3x Hornbach en 3x Jonathan) aan boord gebracht, afgetimmerd en waterdicht gemaakt. Dat ging heel soepel, en het staat prachtig”, volgens de vrijwilligers van de Jonathan. 

„Echt mooi dat we mensen met een beperking iets kunnen bieden waar ze nog jarenlang plezier van hebben”, aldus Peter Beekhuis, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt. Vooral voor de passagiers is het een aanwinst, zegt stichtingslid Gerard Sleurink. “Een tijdje terug hadden we een dementerende schippersvrouw te gast. Ze mocht zelf ook even achter het stuurwiel staan. Dat vond ze zó geweldig dat ze niet meer wilde loslaten. En vorige zomer begon een groep kinderen spontaan te zingen voor de kapitein, toen we terugkwamen op de kade.”

In de winter is ook een berging voor de scheepsfiets gerealiseerd.

Enrico Kolk