Afbeelding
Foto: Hans Hilberts/Breman.net

‘Supertrots’ op 50ste editie Omloop van Noordwest Overijssel

Sport

GENEMUIDEN - Stichting Wielerpromotie Genemuiden bereikte afgelopen zaterdag een mijlpaal. Voor de 50ste keer werd de L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel verreden. De organisatie kijkt vol tevredenheid terug. “We zijn supertrots. Het was een heel mooie jubileumeditie met een mooi koersverloop bij alle drie de wedstrijden”, sprak Arjan Winters namens de organisatie. 

Door corona vonden de afgelopen twee edities plaats in september. Dit jaar kreeg de voorjaarsklassieker weer een plek in de maand april op de wielerkalender. De junioren (mannen) kregen te maken met winterse buien, wat de jubileumeditie een bijzonder karakter gaf. 

De 50ste editie kreeg met Julian Vergouw een mooie winnaar. De renner van WV De Amstel won vorig jaar al de nieuwelingeneditie. Bij de junioren vrouwen liet Nienke Veenhoven zich kronen tot winnaar. Bij de nieuwelingen jongens kwam Joeri Schaper als eerste over de streep en bij de nieuwelingen meisjes was dat Esmee Blok. In deze laatste categorie was er plaatselijk succes. Joelle Eenkhoorn uit Genemuiden snelde naar de tweede plaats.
De wielerklassieker verliep zonder problemen. Grote valpartijen bleven uit. Met 450 wielrenners uit binnen- en buitenland was het deelnemersveld goed bezet.

Gerard Meijeringh