Henk Schoonewelle en Margriet Huls
Henk Schoonewelle en Margriet Huls Foto: Roel Huls

Paasklanken in De Schans met Margriet Huls en Henk Schoonewelle

Algemeen

ZWARTSLUIS - De stichting De Nieuwe Schans hield donderdag weer een muzikale activiteit, voor het eerst in twee jaar. Die werd gehouden in de grote zaal van Woonzorgcentrum De Schans. 

“Nu de coronamaatregelen grotendeels tot het verleden behoren is dit weer mogelijk. Er werd naar uitgezien”, aldus Jan Kootstra in zijn welkomstwoord namens het bestuur. De Sluziger musici Margriet Huls (fluit) en Henk Schoonewelle (orgel) mochten het spits afbijten. Voor hen was er een speciaal welkom. Ze hadden met het oog op Pasen voor donderdagavond 7 april een programma samengesteld. 

Het tweetal speelde bekende en aansprekende paasliederen. Naast deze instrumentale muziek was er ook samenzang met gezangen uit de Schansbundel. Tussentijds was er nog een koffiepauze. “De bewoners van De Schans en aanleunwoningen hebben kunnen genieten van een fijne paasmuziekavond”, volgens de stichting. 

Het stichtingsbestuur is bezig een activiteitenprogramma voor de resterende maanden van het jaar samen te stellen. Het eerstvolgende optreden is van muziekgroep Las Paljas te Zwolle op donderdag 19 mei.

Enrico Kolk