Afbeelding
Pixabay

Zwartewaterland verwarmt: ‘Solidariteit bij stijgende energieprijzen’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De diaconieën van kerken hebben met elkaar besloten in actie te komen voor mensen die rond moeten komen van een sociaal minimuminkomen. “Juist voor deze mensen zijn de fors gestegen energieprijzen, naast de duurder geworden boodschappen een probleem”, schrijven de initiatiefnemers in een persbericht.

“Omdat ook de door het kabinet toegezegde compensatiemaatregelen niet afdoende zijn, wordt er een beroep gedaan op mede-Zwartewaterlanders. Alle huishoudens in Nederland ontvangen dit jaar immers een korting van 400 euro op de energiebelasting.” 

Zij die (een deel van) de compensatie niet nodig hebben worden in de gelegenheid gesteld om een bedrag te schenken aan hen voor wie de compensatie ‘te weinig’ is. Het gedoneerde geld wordt verdeeld onder de huishoudens die zich hebben aangemeld.

Nagenoeg alle kerken in Zwartewaterland ondersteunen dit initiatief en met de gemeente heeft afstemming plaatsgevonden. Dat zorgt ervoor dat een financiële ondersteuning geen nadelige consequenties heeft. 

De actie loopt tot 14 mei dit jaar en voor donaties kan gebruik worden gemaakt van het volgende bankrekeningnummer: NL60 RABO 0373 7111 66 ten name van Diaconie Gereformeerde Kerk Zwartsluis. “Wel vermelden dat het om ‘Energiecompensatie’ gaat”, benadrukken de initiatiefnemers.

Mensen die zo’n compensatie willen aanvragen, kunnen dat doen via https://www.samenzwartewaterland.nl/zwartewaterland-verwarmt. Ook zijn de formulieren bij de voedselbank en het steunpunt van het Leger des Heils in Genemuiden verkrijgbaar.

Meer informatie is verkrijgbaar via Jan Timmerman in Zwartsluis, 06-51198008 en info@deopenpoortzwartsluis.nl, via Fokko Douma in Hasselt, 06-28534997 en fokko.douma@gmail.com en bij Jan de Velde in Genemuiden, 06-48161648 en diaconie@hervormdgenemuiden.com.