Afbeelding
Foto: Jan Blei

ZwartewaterFM zamelt ruim 5.000 euro in voor eetkraam

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De vrijwilligers van ZwartewaterFM zijn er zaterdag in geslaagd om 5.241 euro in te zamelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. De hele dag konden luisteraars plaatjes aanvragen en werden acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

De opbrengst gaat naar de mobiele keuken van de familie Brouwer. Zij bereiden op twee locaties aan de grens met Polen en Oekraïne al wekenlang maaltijden. Duizenden vluchtelingen zijn daar voorzien van maaltijden, snoep en fruit. “Een prachtige opbrengst die enorm goed van pas komt. Daarnaast is het super dat er weer wat aandacht was voor onze actie aan de grens. Zo houden we veel mensen enthousiast en betrokken”, vertelt Niek Brouwer, die live in de uitzending de cheque overhandigd kreeg.

Ook Henk Jan Overmars uit Hasselt is blij met de vele donaties. Hij bedacht de actiedag en trommelde zijn radiocollega’s op: “Iedereen was direct enthousiast om samen radio te maken voor dit doel. We hadden voorzichtig ingezet op 1.500 euro. Dat je dan uiteindelijk een cheque mag overhandigen ter waarde van 5.241 euro is gewoon geweldig.”

De totale opbrengst kwam tot stand door ondermeer plaatjes die werden aangevraagd. Zo liet burgemeester Bilder een klassiek werk draaien voor 50 euro en zamelde de voetbalclub van Belt-Schutsloot ook meer dan 1.000 euro in. Verder waren er meerdere bedrijven die een duit in het zakje deden en hun medewerking verleenden. 

Daarnaast konden Zwartewaterlanders een kijkje komen nemen in de (mobiele) studio’s in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. Het team van ZwartewaterFM bedankt iedereen hartelijk voor het luisteren en doneren. “Radio verbindt. Dat is ons vandaag wel weer duidelijk geworden”, besluit Overmars.