Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

MTC Hasselt rijdt ruim 900 euro bij elkaar voor Oekraïne

Sport

HASSELT - Motor Toerclub Hasselt reed afgelopen zondag de Actiefotorit. De opbrengst van ruim 900 euro komt geheel ten goede aan de opvanglocatie voor Oekraïners in Hasselt.

Ondanks dat de temperaturen nog niet heel hoog waren, wisten maar liefst 34 motorrijders het clubgebouw aan de burgemeester Malcorpslaan te vinden. Het inschrijfgeld per deelnemer bedroeg minimaal 10 euro. 

Na inschrijving was er voor iedere deelnemer koffie of thee met een gevulde koek, beschikbaar gesteld door Bakkerij ‘t Stoepje. Langs de Gennerdijk werden alle deelnemers op de gevoelige plaat vastgelegd door de lokale fotografen Gerrit Slurink en Wouter van der Zwan. Zij deden dit geheel belangeloos, zodat de gehele opbrengst naar het goede doel kan. De deelnemers krijgen de actiefoto toegestuurd in ruil voor hun donatie voor Oekraïne. 

De route van circa 140 kilometer verliep via Punthorst, De Wijk, Ruinerwold, Havelte, Wolvega, Blokzijl en via Zwartsluis weer terug naar Hasselt. De totale opbrengst bedroeg 682 euro. Vanuit de fooienpot is hier door MTC Hasselt nog eens 250 euro aan toegevoegd, zodat in totaal 932 euro gedoneerd kan worden aan het goede doel. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde middag.

Gerard Meijeringh