Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meiden van Next Generation pakken Nederlandse titel

Sport

ALMERE - De meiden van Next Generation hebben met succes deelgenomen aan het NK Majorette en Twirl in Almere. Het team, bestaande uit Daisy Aarten, Jael Breman, Lisa van den Berg, Lynn Domine, Luna Kuttschreutter, Noa Steenbergen, Puck Huisman en Maartje Heldoorn, liet zich kronen tot Nederlands kampioen. 

De groep begon in 2019. Ondanks alle coronategenslagen, waardoor de lessen niet doorgingen of online waren, eindigde het team vorig jaar oktober bij de eerste wedstrijd als eerste en behaalde daarmee een ticket voor het NK.
Even leek het er op dat het NK, welke in januari gepland was, niet door zou gaan. Maar afgelopen zaterdag mochten de acht meiden in de Topsporthal in Almere hun kunsten vertonen. Samen met hun trainsters Wilma en Christel en supporters zijn ze afgereisd naar Almere.

Ze kwamen met acht andere deelnemers uit in de categorie team Artistiek Programma Jeugd 2. Na hun optreden was het wachten op het oordeel van de jury. Dat pakte heel goed uit. De meiden behaalden goud en mogen zich Nederlands kampioen noemen.
Op zaterdag 23 april zijn deze meiden in Hasselt te zien op de camperparking en vertonen dan een deel van hun show van het NK.


Gerard Meijeringh