Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Musicalgroep Hasselt houdt audities voor Onamé

Algemeen

HASSELT - Musicalgroep Hasselt en omstreken wil in mei 2023 de musical Onamé op de planken te brengen. De zangrepetities van de groep zijn in volle gang, de speelrepetities starten na de zomer. Voor de hoofdrollen zoekt de groep enkele solisten. Op 14 mei vinden de audities plaats. Ook nieuwe deelnemers voor de koorgroep kunnen nog instromen.

In 2019 voerde de groep de musical Ester uit en zou direct door met een nieuwe productie. Vanwege de lockdowns was het twee jaar amper mogelijk te repeteren. Die tijd werd creatief gebruikt om een eigen musical te bedenken. Henk van Veldhuizen en Carla Aalbers tekenden voor verhaal en tekst, Harrie Poulssen componeerde de muziek. Zo werd een nieuwe musical, Onamé, geboren. Het verhaal vertelt van een familiedrama, waarin de verschillende gezinsleden elkaar dreigen kwijt te raken. Door een ingenieus en gewaagd plan wordt de verbondenheid op tijd teruggevonden.

De gezinsleden in de verschillende generaties zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal. Mannen en vrouwen van alle leeftijden. Voor deze zang- en speelrollen worden nu solisten gezocht.

De muzikale leiding is in handen van Harrie Poulssen, die momenteel met de groep repeteert om de liederen eigen te maken. De regie verzorgt Carla Aalbers, die met de toneelrepetities start in september. 

Musicalgroep Hasselt en omgeving is niet verbonden aan kerk of plaats en nadrukkelijk bedoeld voor iedereen uit de regio die het leuk vindt om te zingen en te spelen. Een live-band begeleidt de musical straks bij de uitvoering. “Ook voor instrumentalisten is er nog ruimte”, laat de groep weten.

Wie belangstelling heeft om mee te doen in de musical Onamé of overweegt auditie te doen, is van harte uitgenodigd te kijken bij een repetitie. Die zijn elke donderdag om 19.30 uur in Cultureel Centrum Teeuwland aan de Karel Doormanstraat 30 in Hasselt. Bellen of mailen voor meer info kan ook. Contactpersoon is Juliëtte Prins, te bereiken via 06-25553297 en juliette.prins@outlook.com