Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Jan en Jansje Kolk-van Dijk vieren diamanten huwelijk

Algemeen

GENEMUIDEN - Jan en Jansje Kolk-van Dijk trouwden op 13 april 1962. Reden voor burgemeester Eddy Bilder om hen vorige week met een bezoek te vereren. Naast felicitaties en een bos bloemen bracht hij ook een cadeau mee: de trouwakte van 60 jaar geleden.

Dat bleek een document waar nog veel meer handtekeningen op te vinden waren dan wat vandaag de dag gebruikelijk is. Het gemeentelijke cadeau kreeg een plaats naast de brief van de koning, die het echtpaar ook ontving vanwege hun diamanten huwelijksjubileum.

Het bruidspaar heeft in de afgelopen zestig jaar een groot nageslacht gekregen. De hele schare van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen telt (met hen inbegrepen) nu 81 mensen. Onlangs werd het twintigste achterkleinkind geboren. Ze vierden het heugelijke feit afgelopen zaterdag met een grote familiebijeenkomst.

De trouwdatum kwam op een bijzondere manier tot stand. Eigenlijk zouden Jan en Jansje zes weken eerder trouwen, maar in verband met een acute reuma-aanval van een van de ouders werd het huwelijk uitgesteld. En zo kwam het dat het echtpaar op 13 april 1962 in het huwelijk trad.

Tijdens hun huwelijk woonde het echtpaar altijd in Genemuiden, waar ze nog steeds wonen. Jan werkte jarenlang in de tapijt en was later beheerder van het verenigingsgebouw van de Gereformeerde gemeente: De Rank in de Burgemeester Ten Veldestraat. Jansje zorgde thuis voor de kinderen en ondersteunde ook bij het werk in De Rank.

Enrico Kolk