Afbeelding
Foto: Eigen foto

SCAB houdt Socratisch gesprek over helpen

Algemeen

HASSELT - SCAB houdt een Socratisch gesprek op 28 april met als thema: Helpen. Dat is een groepsgesprek over een fundamentele, liefst filosofische, vraag. Maximaal tien deelnemers gaan op zoek naar een antwoord. De vraag staat in verband met een concrete, voor ieder toegankelijke ervaring.

“De oorlog in Oekraïne en de vele vluchtelingen roepen bij veel van ons de vraag op: hoe kan ik helpen? Hoe weten we wat een goede manier van helpen is? Help je alleen als je zeker weet dat het helpen effect heeft? Vraag je toestemming om iemand te helpen? Kun je een ander helpen die er niet om vraagt? Is het belangrijk welke band je hebt met iemand die je zou willen helpen? Is helpen fijn voor degene die je helpt of vooral voor jezelf? Geeft helpen een goed gevoel? Wat is helpen?”, schrijft SCAB in een persbericht.
Het Socratisch gesprek is geen resultaatgericht gesprek en geen discussie. Het gaat om het gezamenlijke onderzoek naar antwoorden aan de hand van een systematische reflectie. Het gesprek staat onder leiding van Karel van Haaften en wordt gehouden aan de Gennerdijk 3 van 19.30 tot 22.30 uur. Het Socratisch gesprek is meestal in de bibliotheek Hasselt maar soms in een huiskamer. Toegangskosten zijn 5 euro voor leden van SCAB en voor niet-leden 7,50. Aanmelden kan vooraf via: scab-hasselt@hotmail.com.

Enrico Kolk