De vijf winnaars.
De vijf winnaars. Foto: Aangeleverd

Bingo-avond zorgt voor vijf hoofdprijswinnaars

Algemeen

HASSELT - De stichting Ludus hield onlangs een bingo in het clubgebouw van Hasselts Fanfare in Hasselt. Dat verliep verrassend. De finale wordt door Ludus omschreven als het hoogtepunt van de avond. Er bleken voor de hoofdprijs maar liefst vijf winnaars uit de bus te komen.

De stichting is blij met een mooie opkomst en spreekt van ‘een zinderende finale’. De vijf winnaars, die allemaal samen de hoofdprijs van 250 euro wonnen, vatten dat sportief op en besloten de prijs met elkaar te delen.

Stichting Ludus is het 2e/3e wereldproject van de gemeente Zwartewaterland en maakt zich hard voor het opknappen van een dorpshuis in Roemenië. Dit dorpshuis is na de kerk het grootste gebouw van het dorp en heeft een belangrijke (sociale) functie in de samenleving van dit dorp.
“Het dorpshuis wordt onder andere gebruikt als locatie voor begrafenissen en trouwplechtigheden”, legt de stichting uit in een persbericht. “Maar het heeft daarnaast ook een belangrijke functie als vergaderlocatie, stemlokaal en wordt ook gebruikt voor culturele activiteiten.”

De netto-opbrengst van de bingo-avond was 733 euro. Dat bedrag komt geheel ten goede van de stichting Ludus.

Enrico Kolk