De inzameling in 2017
De inzameling in 2017 Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank houdt inzamelingsactie in supermarkten

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Vrijwilligers van de voedselbank houden zaterdag 23 april van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten. De actie vindt plaats bij de Boni en Jumbo in Hasselt, de Boni, Aldi en Albert Heijn in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis.

“Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken. “De afgelopen tijd heeft een groot aantal gezinnen de zware stap moeten nemen om een beroep te doen op de voedselbank. Oplopende energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden zijn enkele redenen hiervoor”, aldus de voedselbank. 

Om ervoor te zorgen dat er voor de komende zomerperiode weer voldoende voorraad komt moet de voedselbank nu actie ondernemen. “Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de voedselbanken”, schrijft de organisatie in een persbericht. “Om de tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals onder andere: pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag enzovoorts.”

Om klanten niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers bij de ingang van flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus. 

Wie niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een donatie overmaken op NL63RABO0161057721 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland. “De vorige keer was een dergelijke actie een groot succes.”

Enrico Kolk