Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inloopspreekuur over het openbaar vervoer

Algemeen

ZWARTSLUIS - Vrijwilligers zitten donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur klaar in de bibliotheek om uitleg te geven over het openbaar vervoer. Dat is een zogeheten inloopspreekuur.

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht”, aldus de organisatie. “Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus.” 

Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid, volgens de organisatie. “Ervaren OV-ambassadeurs omarmen dit en helpen 55-plussers graag op weg. Vragen over het reizen met bus of trein zoals: ‘Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht.”

Elke maand vindt dit speciale inloopspreekuur plaats. Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op nummer: 038-3037010.