Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eerste vluchtelingen komen volgende week in Hasselt

Algemeen

HASSELT - De eerste Oekraïense vluchtelingen arriveren naar verwachting volgende week in Hasselt. Aan de Hanzeweg is er een pand klaargemaakt waar zij hun intrek kunnen nemen. Vandaag (woensdag) is er een open huis voor zowel vrijwilligers als belangstellenden.

“We zijn trots dat het gelukt is om het pand aan de Hanzeweg te verbouwen tot een warme, comfortabele opvang voor de vluchtelingen. Dit is alleen maar gelukt dankzij de tientallen vrijwilligers die zich de laatste tijd non-stop hebben ingezet. Hasselt heeft werkelijk haar hart doen spreken”, laat de werkgroep Hart van Hasselt weten.

Vrijwilligers krijgen de uitnodiging om vandaag tussen 17.00 en 19.00 uur het pand te bekijken. Daarna is het de beurt aan andere belangstellenden. Zij kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur terecht in het voormalige kantoorpand om te zien hoe de vluchtelingen daar vanaf volgende week kunnen worden opgevangen.

Wie meer wil weten of vrijwilliger wil worden, kan kijken op de website die de werkgroep in het leven heeft geroepen: hartvanhasselt.nl.

Enrico Kolk