Afbeelding
Foto: Niels Zomer

Scania breidt uit in Hasselt; hal wordt fors groter

Algemeen

HASSELT - Scania Logistics gaat weer uitbreiden. Dit keer wordt er geen compleet nieuw pand gebouwd, maar krijgt de logistieke hal er 5800 vierkante meters bij. Het doel is om eind dit jaar de uitbreiding in gebruik te nemen. Afgelopen dinsdag werd samen met WDP de eerste paal de grond in geslagen.

 ”Om dit te realiseren moeten er forse investeringen in de logistieke hal gedaan te worden”, laat het bedrijf weten in een persbericht. René Brill, managing director Scania Logistics Netherlands: “We zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze capaciteit. Dit is een investering in de toekomst van Scania Logistics en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht.”

Met de uitbreiding maakt Scania Logistics een aanbouw van twaalf meter hoog en wordt er een luifel van 2200 vierkante meter geplaatst. “Zo kunnen we overdekt laden en lossen, zonder de kostbare ruimte in de aanbouw te gebruiken.”

Op het terrein van Scania in Hasselt staan meerdere logistieke centra. Het grootste gebouw wordt gebruikt voor de materialen die via zee worden getransporteerd. Deze materialen worden opgeslagen en vervolgens geleverd aan verschillende klanten, zoals Scania vestigingen in Nederland, Zweden en Brazilië.

Enrico Kolk