Francis van der Schoot en Mireille Jeurnink (beide VanWonen) en wethouder Gerrit Knol.
Francis van der Schoot en Mireille Jeurnink (beide VanWonen) en wethouder Gerrit Knol. Foto: Aangeleverd

Wethouder geeft startsein voor ‘De nieuwe stijl van Hasselt’

Algemeen

HASSELT - Wethouder Gerrit Knol gaf vrijdagmiddag op symbolische wijze het startsein voor de bouw van het project De nieuwe stijl van Hasselt. Het project omvat zestien woningen: twaalf rijwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. 

Hasselt trekt met dit project volop de aandacht van mensen van buiten de gemeente, volgens de gemeente. “De nieuwe bewoners proostten met elkaar op een gezonde en mooie toekomst”, schrijft de ontwikkelaar in een persbericht over de nieuwbouw. Hasselt wordt daarin omschreven als een ‘karakteristiek stadje’.

Met het begraven van een tijdscapsule gaf Knol vrijdagmiddag het symbolische startsein voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met de krant van de dag en een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen. 

Wethouder Gerrit Knol: “Ik ben trots op de aantrekkingskracht van onze mooie en karakteristieke stad Hasselt. Met dit project hebben ook bewoners van buiten onze gemeente hier een prachtige nieuwbouwwoning gevonden, midden in het groen.”

De Nieuwe Stijl van Hasselt is een kleinschalig project, ontworpen om te wonen in en tussen het groen. Het zijn duurzame en gasloze woningen en in het project is aandacht voor biodiversiteit, bijvoorbeeld door het plaatsen van nestkastjes. 

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “We zijn trots op dit mooie project. De nieuwe bewoners kunnen hier gezond en ruim buiten wonen, in een plan dat schitterend gelegen is in het groen.”

De bouw van De Nieuwe Stijl van Hasselt is in februari begonnen. Vanwege de toen geldende maatregelen is het feestelijke moment verplaatst naar april. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting is de oplevering in het laatste kwartaal van dit jaar.

Enrico Kolk