Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Dodenherdenking als vanouds drukbezocht, aandacht voor Oekraïne

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Dodenherdenking was afgelopen woensdag weer als vanouds. In zowel Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden als op de Kamperzeedijk werden de bijeenkomsten drukbezocht.

“Na een periode van twee jaar mogen we elkaar weer hier ontmoeten”, merkte Barend Vinke op bij de herdenkingsbijeenkomst in Zwartsluis. “We hebben na 1945 herdenkingen kunnen houden, op een manier waarop we dit onbezorgd, qua vrijheid, konden doen.”

Hij verwees naar de oorlog die momenteel in Europa woedt. “24 februari dit jaar gebeurt wat eigenlijk niemand had verwacht. Poetin begint onder valse voorwendselen een oorlog met Oekraïne. Vrijheid kan zo broos zijn.” Na de herdenking werd hij in het zonnetje gezet, omdat hij voor het laatste de herdenking organiseerde. 

Ook wethouder Maarten Slingerland refereerde aan de oorlog in Oekraïne in zijn toespraak bij de dodenherdenking in Genemuiden. “De oorlog is dichtbij en dat merken we. Vluchtelingen bereiken ons land en onze gemeente. Ze worden geholpen door onze inwoners. Armen en harten gaan open.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk