Afbeelding
Foto: Choral

Voorstelling over leven van Etty Hillesum door Choral

Algemeen

ZWARTSLUIS - In aansluiting op de Nationale Herdenking van 4 mei brengt vocalgroep Choral samen met zangeres/actrice Abke Bruins de bijzondere en indrukwekkende muziekproductie ‘Etty Hillesum’ in Zwartsluis. Deze uitvoering wordt zondag 15 mei gehouden in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat en begint om 19.00 uur. 

In de voorstelling van Choral staat het dagboek én het leven van Etty Hillesum centraal. Haar leven werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God.

Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positiviteit te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze ziet zichzelf niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. “Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en in jezelf de dingen te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Choral in haar programma vorm te geven. Een voorstelling met een triest verhaal, maar vooral met de boodschap van hoop”, legt de organisatie uit.

Choral is een vocalgroep die de oorsprong heeft in Vollenhove en al vele decennia bestaat. Het is een hechte groep van ongeveer 15 zangers die, in wisselende samenstelling, hard werkt aan kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. “Intens gedreven geven de leden van Choral op een unieke en positieve manier vorm en klank aan levensvragen, thema’s en gedachten rond zingeving.”

De voorstelling in Zwartsluis is een initiatief van de lokale 4 mei-commissie in samenwerking met de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk.