Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Jubileumeditie DESZ Voetbaldagen zeer geslaagd

Sport

(door Gerard Meijeringh) 

ZWARTSLUIS - Bij DESZ vond vorige week de jubileumeditie van de DESZ Voetbaldagen plaats. 85 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar genoten van maandag 2 tot en met woensdag 4 mei van een uitgebreid programma.

“We zijn zeker tevreden. Het was supermooi weer en niet te warm. Alles is vlekkeloos verlopen”, aldus DESZ-bestuurslid Gerjan Kronenberg. Vorig jaar deden er 80 kinderen mee aan de DESZ Voetbaldagen. Nu waren dat er dus 85. Kronenberg spreekt van een mooi aantal. 95 procent van de deelnemende kinderen kwam uit Zwartsluis. “Er waren enkele deelnemers uit De Wijk, familie van leden van DESZ.”

De leiding was in handen van Lucienne Post. “Zij had ruim twintig jonge trainers geregeld voor de begeleiding. Dat heeft ze goed gedaan. Voorgaande jaren moesten we nogal wat moeite doen om trainers te regelen”, aldus Kronenberg.

DESZ is blij dat de DESZ Voetbaldagen weer op een normale wijze konden plaatsvinden. Vorig jaar waren er nog beperkingen vanwege corona. “Toen moest er worden geluncht in de kleedkamers en mochten de ouders niet komen. Nu was dat gelukkig niet meer het geval. Er was veel publiek.” Bij aanvang konden alle deelnemers een mooi zwart-wit voetbaltenue aantrekken en daarna werd gestart met de circuittrainingen. Woensdagmiddag mochten de deelnemers penalty’s nemen op keeper Martijn Visser. Voor de winnaars was er een mooi prijsje. Ook was er een prijs voor de beste deelnemers van de onderlinge voetbalcompetitie. Winnaars waren hier Wouter van Dalfsen en Isabel Dekker. Valenthijn van den Berg en Boris de Jonge wonnen de penaltybokaal.

Gerard Meijeringh