Afbeelding

Verliezend Olympia’28 heeft collectieve offday tegen Swift ‘64

HASSELT - Olympia’28 beleeft een prima seizoen, maar zaterdag speelde de ploeg van Hans Roeland een van de mindere wedstrijden van het seizoen. Swift ’64 won met 2-3. Daardoor lijkt een plek in de nacompetitie een brug te ver voor de jonge selectie uit Hasselt.

En dat is toch jammer. Olympia begon dit seizoen met een hele jonge selectie, waardoor de verwachtingen niet hoog gespannen waren. De ploeg wist echter te verrassen en had zelfs zicht op een plek in de nacompetitie via een hoge klassering of via een periode. Dat gaat echter niet gebeuren. Daarvoor heeft Olympia teveel schade opgelopen. Zaterdag verloor de ploeg voor de tweede keer op rij. De ploeg is nu terug te vinden op een zevende plek.

Wellicht had de wereld voor Olympia er een stuk rooskleuriger uitgezien als Brian Snijder in de 6e minuut de score had geopend. Hij schoot de bal echter over de keeper heen en over het doel. Swift was daarna de betere ploeg. In de 24ste minuut kwam Olympia goed weg toen de sterk spelende Bas van Spronsen de bal tegen de lat lepelde. Een minuut later wist hij niet te profiteren van fout bij Olympia. Even later wist Patrick Reuvekamp de 0-1 van Swift te voorkomen door redding te brengen vanaf de doellijn.

De thuisploeg zat totaal niet in de wedstrijd. De ploeg speelde slordig en dat leidde tot veel te veel balverlies. Verschillende keren wist Olympia een voorsprong van Swift te voorkomen, maar in de 40ste minuut lukte dat niet meer. Swift sloeg toe via een snelle omschakeling. Na een goede aanval scoorde Leon Snijders. Aan deze treffer kleefde een buitenspelluchtje. De assistent-scheidsrechter van Olympia vlagde ook voor buitenspel, maar de arbiter keurde hem geen blik waardig en keurde de treffer goed. Vier minuten later viel de 0-2. Een uithaal van Bas van Spronsen was Olympia-keeper Luuk Dorland te machtig.

Ook na de thee bleef Swift de betere ploeg. Dorland wist in de 55ste minuut de 0-3 te voorkomen. In de 59ste minuut was er eindelijk weer eens een doelpoging van Olympia. Brian Snijder schoot naast. Swift kwam vervolgens in de 61ste minuut op 0-3 via een fraaie aanval. Van Spronsen was na een goede actie de aangever. Thim Verhoeven maakte het goed af. Even later ontsnapte Olympia aan een 0-4 achterstand, omdat een kansrijke situatie niet goed werd uitgespeeld door Swift.

De supporters van Olympia gaven geen cent meer voor de kansen van de thuisploeg, maar toch kwamen de Hasselters terug in de wedstrijd. Met dank aan Brian Snijder die via een prachtige vrije trap de 1-3 aantekende in de 67ste minuut. Vier minuten later was Olympia weer gevaarlijk. Na een goede actie van Brian Snijder aan de rechterkant kwam hij met een gevaarlijke voorzet. Bertus Finke werkte de bal naast. Olympia kon Swift voetballend geen pijn doen deze middag en probeerde het met lange ballen. Dat had effect. Swift moest achteruit en Olympia bleef gevaarlijk. In de 75ste minuut had Jeffrey van de Belt pech. Hij raakte de lat. Een minuut later haalde Van de Belt uit, maar zijn inzet werd simpel gepakt door de goalie van Swift. Olympia kwam in de 90ste minuut terug tot 2-3 via Brian Snijder. Daarna ging Olympia nog op jacht naar de gelijkmaker, maar de bal viel niet goed en de tijd was tekort om Swift nog serieus in de problemen te brengen. De bezoekers boekten een verdiende overwinning.

“We begonnen nog wel redelijk, maar vervolgens veranderde Swift van systeem. Ze gingen met twee spitsen spelen in plaats van drie. Het duurde een kwartier voordat we dat wat onder controle hadden. Net in deze fase scoorden zij de doelpunten. In de tweede helft waren we gevaarlijk met lange ballen. Misschien hadden we dat eerder moeten doen”, aldus Olympia-trainer Hans Roeland.

Tegenvaller was het uitvallen van Ruben Willems in de beginfase. “Hij had last van zijn hamstring. Ik denk dat voor hem het seizoen klaar is. Maar we hebben gewoon niet goed gespeeld. Aan de bal waren we slecht. We waren vandaag gewoon de mindere. Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen.” De nacompetitie is heel ver weg voor Olympia. “Normaal gesproken is het nu voorbij, maar zeg nooit nooit”, besluit Roeland.