Afbeelding
Foto: Aangeleverd

STG De Eendracht scoort twee podiumplaatsen in Nijeveen

Sport

NIJEVEEN - De jeugd van STG De Eendracht is afgelopen zaterdag goed voor de dag gekomen bij de vierde skeelerwedstrijd in de Stouwdamcompetitie. De vereniging uit Genemuiden was bij de wedstrijd in Nijeveen goed voor twee podiumplaatsen.

Een twaalftal jeugdleden van STG De Eendracht rijdt dit seizoen mee in de Stouwdamcompetitie. Een serie skeelerwedstrijden voor de jeugd in de regio. 

Zo ook afgelopen zaterdag. Na Wierden, Oldebroek en Staphorst was de vierde wedstrijd in Nijeveen. 

Alle deelnemers reden, ieder in zijn eigen leeftijdscategorie, drie verschillende afstanden. Een sprint van 150 meter, drie ronden op tijd en een puntenkoers. 

Er werden mooie tijden gereden en enkelen reden zich in de top tien of hoger. Ook de rit in lijn over drie ronden en de puntenkoers leverden spannende wedstrijden en mooie uitslagen op.
Aan het einde van de dag werd het klassement opgemaakt met daarbij bijzondere prestaties voor Maud de Jong, Harmen Last en Lotte Kornet. Harmen Last eiste de tweede plek voor zich op. Ook Maud de Jong wist het podium te halen en eindigde op plaats drie. Lotte Kornet legde beslag op een vierde plek.

“Ook de overige STG-rijders lieten zich van hun beste kant zien en reden voor wat ze waard waren. Voor alle deelnemers geldt dat ze elke wedstrijd groeien en beter worden. Een compliment voor de trainers van De Eendracht. Een ieder mag terugkijken op een geslaagde en zonnige wedstrijddag”, zo laat STG De Eendracht weten.
De volgende wedstrijd is op 28 mei in Heerde.

Gerard Meijeringh