Afbeelding
Foto: Eigen foto

Uniek concert beiaardier en orkest

Algemeen

HASSELT – Het orkest van Hasselts Fanfare geeft op zaterdag 4 juni een uniek bij de Veerpoort. Het orkest heeft hiervoor de stadsbeiaardier van Hasselt Martien van der Knijff benaderd. 

Hij zal niet vanuit de toren van de St. Stephanuskerk zijn klanken laten horen, maar achter een mobiel carillon plaatsnemen, waardoor er een beter contact met het publiek en met het orkest van Hasselts Fanfare. Van der Knijff liet een mobiel concert carillon bouwen, maar qua optredens gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Tot nu toe heeft hij helaas nog maar één keer een optreden kunnen verzorgen. Toen Hasselts Fanfare hem benaderde voor een gezamenlijk concert kreeg de organisatie dan ook een volmondig ‘ja’. “Het is toch fantastisch om samen met zo’n mooi orkest een optreden te mogen verzorgen?”, deelt Martien zijn enthousiasme.

Beiaardier van der Knijff zal ook solo optreden net als het fanfareorkest, maar er staan ook gezamenlijke werken op het programma. 

Unieke avond

‘Het belooft een geweldig unieke avond te worden op een prachtige plek in Hasselt, waarbij voor het sfeerplaatje het schip ‘De oude Jan’ afgemeerd zal liggen aan de kade. Vanaf 19.00 uur kan ruim een uur genoten worden van een fraai stuk muziek met zowel klassiek als populair werk. Wij zien dan ook uit naar deze bijzondere samenwerking’, aldus de organisatie van Hasselts Fanfare.