Afbeelding
Foto: sgp

Raadscolumn SGP: ‘Nieuw’

Algemeen

Inmiddels zijn wij als nieuwe raad al enkele weken op weg en in die afgelopen weken heb ik al goed kennis kunnen maken met het raadslidmaatschap. Het is leuk om als kersvers raadslid alles voor het eerst te doen. Zoals dat geldt voor het bijwonen van de vergaderingen als raadslid en het doen van een eerste bijdrage. Dit geldt het ook voor het schrijven van je eerste raadscolumn.

Mijn politieke activiteiten zijn medio 2021 begonnen toen één van de huidige fractieleden mij uitnodigde om een fractievergadering bij te wonen. Daarachter zat de vraag of het mij interessant en leuk leek om mee te draaien als schaduwfractielid. Ik was er nog maar kort bij betrokken, ben op de kandidatenlijst geplaatst en mocht mijn plek innemen in de raad.

Tijdens de vergadering van 12 mei jl. deed ik mijn eerste bijdrage in de gemeenteraad. Het betrof een raadsvoorstel voor het vrijmaken van financiële middelen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarin heb ik onder andere uitgesproken dat deze boeiende en verantwoordelijke plek kracht en wijsheid vraagt, die ons enkel door God geschonken kan worden. In diezelfde vergadering is ook het coalitieakkoord voor de komende jaren gepresenteerd en zijn de wethouders geïnstalleerd. Wij zijn blij dat de SGP, in de persoon van Maarten Slingerland, opnieuw een wethouder levert in het college van de gemeente Zwartewaterland. De titel van het coalitieakkoord, ‘In vertrouwen verder bouwen’, geeft aan waar we nu staan en waar we de komende vier jaar heen willen en hoe wij dat voor ons zien. Verder gaan met wat goed gaat en aanpakken wat beter kan. Dat kan alleen samen met het college, de gemeenteraad en inwoners van Zwartewaterland. U wordt als inwoner van de gemeente dan ook uitgenodigd om mee te bouwen aan onze gemeente. In voorbereidingen op de verkiezingen is het motto van de SGP, ‘Oog voor de Kern’, vastgezet voor de komende jaren. Ik zal u besparen om de bijbehorende speerpunten op te noemen, die zult u ongetwijfeld nog weten. Wel wil ik u kort meenemen in mijn gedachten toen ik dit motto naast de titel van het coalitieakkoord legde. Ik vind dat deze twee thema’s prachtig met elkaar verweven zijn. Immers, het is belangrijk om te bouwen met oog voor de Kern. Oog voor Gods woord, oog voor de kernen van de gemeente Zwartewaterland en oog voor zaken waar het echt om gaat. Als dat alles wordt omhelsd door vertrouwen, kunnen wij de uitdagingen van de komende jaren aan.

Niels Veerman, 

Raadslid SGP