Afbeelding
Foto: Olympia'28

Seniorentoernooi bij Olympia

Sport

HASSELT - Bij Olympia’28 vindt zaterdag 4 juni de eerste editie van het Holland Verzekerd Toernooi plaats. Op dit regionale voetbaltoernooi voor lagere senioren staat naast prestatie ook gezelligheid hoog op de agenda. De organisatie verwacht ‘volle bak’ op het sportpark van Olympia’28 in Hasselt. 

Het Holland Verzekerd Toernooi is de opvolger van de eerdere seniorentoernooien in 2018 en 2019 bij de Hasselter voetbalvereniging. Nieuw is dat er voor het eerst ook een damestoernooi zal zijn bij het seniorentoernooi bij Olympia. In totaal zullen vijftien heren- en acht damesteams deelnemen. 

Naast Hasselt komen de teams onder meer uit Zwolle, Genemuiden, Zwartsluis en Rouveen. Met totaal 23 deelnemende teams wordt het seniorentoernooi aanzienlijk groter dan eerder. Gelukkig biedt het eerder dit jaar opgeleverde nieuwe terras voldoende ruimte.

Om 10.00 uur beginnen de eerste wedstrijden en om 15.50 uur start de laatste finale. Op de dag zelf zal Hasselter DJ Tom Zwitser het sportpark van muziek voorzien. Vanaf 16.00 uur breekt ‘de derde helft’ echt los met live muziek van Danny Heden.

De organisatie kijkt enorm uit naar komende zaterdag en is er klaar voor. “Alle schema’s zijn gemaakt en er zijn vele vrijwilligers om de boel in goede banen te leiden. We verwachten zo rond de 600 man op het sportpark en hebben er veel zin in”, zo laat Olympia’28 weten.



Gerard Meijeringh