Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Organisatie Zwartewaterlandloop in volle gang

Sport

ZWARTSLUIS - Het zijn de laatste loodjes voor de organisatie van de Zwartewaterlandloop. Nog een paar weken en dan is het weer zover. Dit jaar is de Zwartewaterlandloop op vrijdag 24 juni. De Zwartewaterlandloop kan niet zonder vrijwilligers en sponsoren.

Al enkele jaren is HKS Metals uit Zwartsluis hoofdsponsor van deze unieke hardloopwedstrijd. HKS Metals is marktleider in het recyclen van ijzer, metalen en elektronica. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland en het buitenland. Ook in Zwartsluis is een vestiging op het industrieterrein aan de kalkovens. 

Volgens locatiemanager Martijn Agterhuis vindt het bedrijf het belangrijk om veilig en milieuvriendelijk te werken. Dit blijkt onder andere uit de aanschaf van nieuwe bluspompen en hitte camera’s die het bedrijf heeft geïnstalleerd. Agterhuis is trots op zijn bedrijf en vindt het mooi dat HKS Metals een bijdrage kan leveren aan een schonere wereld voor de volgende generatie. Het bedrijf voelt zich ook maatschappelijk betrokken. Sportieve Initiatieven zoals de Zwartewaterlandloop juichen ze toe. Het bestuur van de Zwartewaterlandloop is blij met de steun van HKS Metals. “Zonder goede en voldoende sponsoren kunnen evenementen als de Zwartewaterlandloop niet georganiseerd worden.”

De Zwartewaterlandloop is een hardloopwedstrijd van 12.2 kilometer. Deze afstand kan in zijn totaliteit gelopen worden, maar kan ook in estafettevorm (drie keer 4.06 kilometer) afgelegd worden. Sinds 2019 is het ook mogelijk de halve Zwartewaterlandloop af te leggen, dus 6 kilometer. Voorafgaand aan de Zwartewaterlandloop is er voor kinderen de Kidsrun, een afstand van 1 kilometer door het centrum van Zwartsluis.De Kidsrun zal starten met een warming up om 18.00 uur en de eerste start van de Zwartewaterlandloop is om 19.25 uur.

Gerard Meijeringh