Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leerlingen CBS Mastenbroek halen 700 euro op voor Oekraïne

Algemeen

MASTENBROEK – De leerlingen van de christelijke basisschool in Mastenbroek hebben de afgelopen tijd geld ingezameld voor noodhulp in Oekraïne. Vorige week nam Cor Ploeg van de stichting Help Zhitomir een cheque van 704,25 euro in ontvangst van de leerlingen.

Op initiatief van twee kinderen startte de school een tijdje geleden met een flessenactie. “De leerlingen wisten met hun creativiteit en enthousiasme veel lege flessen binnen te halen”, schrijft de school in een persbericht daarover.

De actie werd zelfs uitgebreid met nieuwe initiatieven. Zo was het mogelijk om op de vrijmarkt in Genemuiden touwtje te springen voor prijzen en verkochten de kinderen flesjes water op een mooie zonnige middag bij de pont naar Zwartsluis. “Al met al een mooie actie”, vat de school samen.

Bij het in ontvangst nemen van de cheque vertelde Ploeg hoe de stichting Help Zhitomir is ontstaan en wat zij op dit moment aan noodhulp bieden in Oekraïne. 

Help Zhitomir besteedt het opgebrachte geld aan het transport van voedsel en medicatie naar Oekraïne voor mensen die in oorlogsgebied leven, maar niet kunnen vluchten, zoals ouderen en mensen met een beperking.

“We hopen dat de oorlog snel voorbij is, maar tot die tijd zal deze noodhulp nog heel hard nodig zijn”, aldus de school, die oproept om te doneren. Dat kan via de website www.helpzhitomir.nl/doneren/.
Ook verwijst de school naar de eigen website. “Benieuwd naar deze daadkrachtige kleine school met leerlingen uit Mastenbroek, Genemuiden, Kampen en Zwolle?” Kijk op cbsmastenbroek.nl.

Enrico Kolk