Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Publiek geniet van muzikale klanken beiaardier en fanfare

Algemeen

HASSELT - Zo op het eerste oog is het een wellicht wat ongebruikelijke combinatie: een beiaardier en een fanfare. Maar de klanken die zaterdag samensmolten aan de Kaai in Hasselt konden op flink applaus van het publiek rekenen.

Uniek was deze keer dat stadsbeiaardier Martien van der Knijff niet vanuit de toren speelde. Hij bracht zijn eigen mobiele concertcarillon mee, dat een plekje op de Kaai kreeg. De fanfare kreeg een plekje bij de Veerpoort. 

Doordat Van der Knijff ook op de Kaai plaatsnam, had hij beter contact met het publiek en met het orkest van Hasselts Fanfare. Hij liet het carillon al een tijdje geleden bouwen, maar kon er tot nu toe nog maar één keer mee optreden. 

Toen Hasselts Fanfare hem benaderde voor een gezamenlijk concert kreeg de organisatie dan ook een volmondig ‘ja’. “Het is toch fantastisch om samen met zo’n mooi orkest een optreden te mogen verzorgen?”, deelde de beiaardier al vooraf zijn enthousiasme.

Het mooie weer verhoogde de sfeer op de Kaai nog meer. “Een geweldig unieke avond op een prachtige plek in Hasselt”, kondigde de organisatie al vooraf aan. En dat bleek waargemaakt te worden. Voor het sfeerplaatje lag ook het schip ‘De oude Jan’ afgemeerd aan de kade. 

Het concert kreeg grote instemming van het toegestroomde publiek, dat zichtbaar genoot van het bijzondere samenspel.

Enrico Kolk