Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stichting Ludus haalt duizend euro op tijdens Sleepbootdagen

Algemeen

ZWARTSLUIS - Stichting Ludus, het 2e/3e wereldproject van de gemeente, haalde tijdens de Sleepbootdagen 1.000 euro op. Vrijwilligers verkochten allerlei heerlijkheden die door vele mensen zijn gebakken.

Om 10.00 uur begon de verkoop tijdens de braderie op zaterdag. Vele lekkernijen waren er gebakken door heel veel mensen. De stichting kon rekenen op een gretige afname en de verkoop liep dan ook uitstekend. “Om 16.00 uur waren we helemaal uitverkocht”, vertelt Thirza Molhoek, één van de jongeren die in de herfstvakantie hoopt mee te gaan om het project in Roemenië af te ronden. 

De netto verkoopopbrengst bleek 851,50 euro te zijn. “Na publicatie van deze mooie opbrengst kregen we het bericht van iemand die onze activiteiten in Roemenië een warm hart toedraagt, dat hij de opbrengst wilde aanvullen tot 1.000 euro”, schrijft de stichting in een persbericht. “Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee, en deze opbrengst hadden we van tevoren niet durven dromen, maar ook niet kunnen realiseren zonder iedereen die iets voor ons gemaakt heeft”, zegt Molhoek. “Iedereen daarom ook daarvoor hartelijk dank.”