Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autowasactie voor dorpshuis

Algemeen

HASSELT - Stichting Ludus, het 2e/3e wereldproject van de gemeente houdt samen met de jongerengroep Jeurom op zaterdag 25 juni een autowasactie. Ludus is al bijna 25 jaar actief in het kinderziekenhuis in Ludus, Roemenië en het nabij gelegen dorpje Magyarozd. 

In 2018 en 2019 zijn er vanuit Hasselt twee reizen georganiseerd waarbij de jeugd de gelegenheid kreeg om ter plaatse de handen uit de mouwen te steken. Er is in beide reizen hard gewerkt om het dorpshuis in Magyarozd op te knappen. Het project kon door corona nog niet afgerond worden. Voor oktober staat er weer een reis gepland en is het de bedoeling dat dit project daarmee wordt afgesloten.

In de afgelopen maanden heeft de jeugdgroep van de stichting Ludus onder de naam JEUROM (Jeugd Roemenië) als een aantal acties ondernomen om geld voor dit project in te zamelen. Van de autowasactie op zaterdag 25 juni komt de opbrengst in zijn geheel ten goede aan dit project. “Mocht u of jij nog geen idee hebben wat voor vaderdag cadeau je moet halen, dan is deze actie wellicht een goed idee. Via het mailadres jeurom.hasselt@gmail.com kun je een waardebon bestellen voor deze autowasactie”, aldus de organisatie.
De kosten van een grondige wasbeurt zijn 10 euro per auto. Voor 2,50 euro extra krijgen mensen er een hamburger bij. De autowasactie wordt gehouden op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur op het parkeerterrein achter de Baak aan de Oudendijk in Hasselt.

Enrico Kolk