Bertus Finke (m) viert een doelpunt tegen Swift '64.
Bertus Finke (m) viert een doelpunt tegen Swift '64. Foto: Martien Wursten

Vleugelspeler Bertus Finke gaat met voetbalpensioen

Sport

HASSELT - Bertus Finke (35) zet een punt achter zijn voetbalcarrière. Vanaf 2016 voetbalde hij bij Olympia’28. Dinsdagavond 7 juni speelde hij zijn laatste wedstrijd uit bij HTC. “Eindigen tegen de club waar ik ben begonnen en tegen jongens die ik ken, fantastisch.”

Finke begon als ‘ukkie’ bij HTC en maakte in de jeugd uiteindelijk de overstap naar HFC Storica waar hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht. Met uitzondering van een twee seizoenen durend uitstapje naar Dieze West (2009-2011) zou hij hier tot 2016 blijven spelen. Toen volgde de overstap naar Olympia’28. Na zes seizoenen in Hasselt gaat Finke met voetbalpensioen. De leeftijd is de belangrijkste reden tot stoppen. Maar ook meer tijd voor gezin en werk zijn zaken die meespeelden in de beslissing.

In Hasselt groeide hij uit tot één van de publiekslievelingen. Op het veld rap, fel, sluw en soms een tikkeltje impulsief. Naast het veld betrokken, sociaal, openhartig en altijd in voor een praatje. Na een ernstige knieblessure was het de vraag of zijn voetbalcarrière nog vervolg zou krijgen. “Maar ik wilde heel graag nog één vol jaar spelen. Ben blij dat dat gelukt is met deze leuke groep. Ik kan het nu mooi afsluiten. Ik heb altijd genoten bij Olympia’28. Vanaf het begin ben ik met open armen ontvangen en voelde ik me thuis.”








Gerard Meijeringh