Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Wandeling met uitleg over vogels ringen

Algemeen

REGIO - Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. houdt zaterdagochtend 18 juni een wandeling door het Zwarte Dennenbos. Tijdens die wandeling legt Harry van Wijk uit waarom en hoe vogels geringd worden.

“Veel vogels uit het Zwarte Dennenbos maken de meest bijzondere reizen, naar allerlei verre landen en afgelegen streken over de hele wereld. Om hier meer over te weten te komen worden vogels soms geringd. Zo kunnen ze gevolgd worden op hun trektochten, en kan ook veel andere informatie worden verzameld”, legt de vereniging uit in de aankondiging van de wandeling. 

Van Wijk is een van de gemachtigde ‘ringers’ van de Natuurbeschermingsvereniging. Hij loopt mee op de te volgen route en dat is een zogeheten ‘nestkastroute’. “Wellicht is er onderweg een broedsel, bijvoorbeeld Bonte Vliegenvangers, dat ter plekke geringd kan worden”, schrijft de vereniging.

De start van de wandeling is om 10.00 vanaf het Infocentrum van Staatbosbeheer aan de Vijverweg 5 te Punthorst. Iedereen die daar behoefte aan heeft, mag meelopen met de wandeling.

Enrico Kolk