De organisatie.
De organisatie. Foto: Aangeleverd

Kunstenaarscollectief stelt zomerexpositie samen

Algemeen

GENEMUIDEN - De organisatie van het kunstenaarscollectief is volop bezig met het selecteren van de aangeboden kunstwerken, voor de zomerexpositie in ’t Olde Staduus in Genemuiden.

De expositie, onder de titel ‘In Verbinding’, wordt zaterdag 2 juli om 15.30 uur door burgemeester Eddy Bilder geopend en is hierna direct voor het publiek te bezichtigen. “We zijn gewoon verlegen met het grote aanbod van creatieve talenten uit Genemuiden en omgeving, die zich spontaan opgaven voor deze expositie”, zegt organisator Johan Voorhorst.

“Er zijn zoveel kunstwerken aangeboden dat we besloten hebben de expositie halverwege (eind augustus) te verversen, om zo een zomer lang de bezoekers te laten genieten van schilderijen, beelden en vrije kunst”, aldus de organisatie, die spreekt van ‘een zeer gevarieerde expositie’. “Van modern tot realistisch en dat in verschillende afmetingen en onderwerpen.”

Ook jong talent komt volop in beeld en is betrokken bij een creatieve openingshandeling waarvoor plaatselijk kunstenaar Marinus Burgmeijer met de jeugd mee bezig is. De eerste verdieping van het ‘t Olde Staduus wordt omgebouwd tot professionele tentoonstellingsruimte. Daarvoor is Einbert van Rees verantwoordelijk. “Zo zijn de taken van de organisatie prima verdeeld en proberen ze op deze manier kunstenaars onder de aandacht te brengen, de jeugd enthousiast te maken om creatief bezig te zijn en het publiek een mogelijkheid te geven om hiervan te genieten”, besluit de organisatie.

Enrico Kolk