Afbeelding
Foto: Archief

Plannen voor woonvoorziening Binnenveld krijgen vorm

Algemeen

GENEMUIDEN – Een groep ouders die een woonzorgvoorziening voor mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel wil realiseren, spreekt van ‘mooie vorderingen’. De plannen krijgen steeds meer vorm.

Enige tijd geleden startte een aantal ouders, in samenwerking met Vereniging Op weg met de ander, met een ouderinitiatief voor begeleid zelfstandig wonen voor mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Daarbij geldt het begrip autisme als verzamelnaam voor mensen met een beperking in het autistisch spectrum, zoals klassiek autisme, PDD-NOS en Asperger.

Samen met twee andere ouderinitiatieven, voor een andere doelgroep, zijn er contacten gelegd met een ontwikkelaar/aannemer. Dat resulteerde inmiddels in een gezamenlijk principeverzoek naar de gemeente. “Hierover zijn met de gemeente diverse positieve besprekingen gevoerd. Ook heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld voor verdere planontwikkeling op het Binnenveld in Genemuiden”, schrijft de groep ouders in een persbericht.

De voorziening wordt gebouwd op het Binnenveld: het gebied tussen het zwembad, de Krommesteeg, de Vruuters en de Adullamvestiging. Er zijn nog plekken vrij. “Bent u voor een kind of familielid met autisme of niet-aangeboren hersenletsel op zoek naar zelfstandige woonruimte (eigen woning, eigen voordeur) met begeleiding in een christelijke sfeer, dan is er nog de mogelijkheid aan te sluiten bij dit ouderinitiatief”, aldus de ouders.

Voor aanmelding of vragen kunnen mensen contact opnemen met Alie Eenkhoorn via bwg8281@outlook.com of telefoon 06-12619578.

Enrico Kolk