Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Voorwaarts sluit repetitieseizoen af in De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De jarenlange traditie van muziekvereniging Voorwaarts, een optreden in De Schans is weer voortgezet. De muziekvereniging sloot donderdagavond het repetitieseizoen af in het woonzorgcentrum.

Stichtingsvoorzitter Barend Vinke sprak een welkomstwoord. Hij wees erop, dat op 22 juni Voorwaarts haar 100-jarig bestaan hoopt te vieren. Hij nodigde iedereen uit te beginnen met het ‘Lang zal ze leven’ te spelen en te zingen voor de jubilerende muziekvereniging. 

De muzikale leiding van het harmonieorkest is sinds april 2018 in handen van Wendy Biljard. “Er werd een mooi gevarieerd programma met veel bekende muziek uitgevoerd”, volgens stichting De Nieuwe Schans. De dirigent gaf uitleg aan enkele instrumenten en muziekstukken en betrok de volle zaal bij de uitvoering van het programma. De muziekvereniging speelde een nieuwe variatie op het Sluziger volkslied ‘Zwartsluis aan het Zwartewater’, geschreven door Arjan Jansen. Bij deel ervan mocht Wilfred Vos optreden als ‘gastdirigent’. Het slotakkoord was op verzoek van Feyenoord-fan Barend Vinke de mars ‘De Rotterdamse vlag’. Hij nam hierbij verrassend zelf het dirigeerstokje in de hand. Na een korte versie van nogmaals het Sluziger Volkslied werd het feestelijke zomeravondconcert afgesloten

Enrico Kolk