Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wethouders van twee gemeenten openen Olde Maten Event

Algemeen

ROUVEEN - De Veldschuur was afgelopen zaterdag 11 juni het decor voor de allereerste editie van het Olde Maten Event: een event om de bezoekers het gebied De Olde Maten te laten ontdekken en beleven.

Wethouder HerriĂ«t Brinkman van de gemeente Staphorst en wethouder Harrie Rietman van de gemeente Zwartewaterland verrichtten de openingshandeling door het gelijktijdig hijsen van de vlag met het nieuwe logo van de Olde Maten. 

Beide spraken enkele woorden waarbij HerriĂ«t Brinkman aangaf blij te zijn met de gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten waarin De Veldschuur (Vrienden van de Olde Maten), de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten, Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster en Staatsbosbeheer met elkaar samenwerken om de lokale inwoners, maar ook recreanten en toeristen van de natuur en cultuurhistorie te laten genieten. En daarvan de waarde te ervaren. Herman Lassche, vertelde namens de gebiedsalliantie over de betekenis van het logo van de Olde Maten. De weidevogel wulp, de historische plek Zwartewatersklooster, het Zwartewater en het boeren in een veenweidelandschap symboliseren de Olde Maten. 

Gedurende de dag konden bezoekers van alle leeftijden genieten van een uitgebreid programma. Er werden verhalen gedeeld over erfgoed, gesproken over natuurbeheer, pannenkoeken gebakken, alpaca’s en schapen geschoren, geschminkt, gewandeld met de boswachter, streekproducten verkocht en geproefd en nog veel meer. 

De gebiedsalliantie samenwerking Olde Maten die de organisatie van deze dag in handen had, kijkt terug op een geslaagd event dat zeker voor herhaling vatbaar is.  

Enrico Kolk